Muş Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi

29.11.2012 9780

Döneminde meslek lisesi seviyesinde iktisadi program uygulayan tek lise olan Muş Ticaret Meslek Lisesi 1978 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.

Okul Milli Eğitim Bakanlığının arsası üzerine kurulmuştur. 2010 yılında Muş Anadolu Lisesi tarafından kullanılan binaya taşınmış; Okulun yeri, ulaşım kolaylığı ve şehrin her yerine yakınlığı bu arada üniversiteye girişlerin zorlaşarak üniversiteye giremeyen lise mezunlarının işsiz kalmasının etkisi ile meslek okullarına artan rağbet yüzünden okul sürekli olarak talep görmeye başlamış ve giriş kaydı yıllara göre değişiklik göstermiştir.

2006-2007 öğretim yılında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi de açılarak okulun adı Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olarak değiştirilmiş.